SupWiz will deliver the world's best customer support through new project

SupWiz joins forces with world-leading researchers in algorithms and machine learning from the University of Copenhagen as well as both public institutions and private companies to create the perfect customer support. The project is supported by the Innovation Fund Denmark.

Official press release in Danish below.

Illustration by  Soniachat8

Illustration by Soniachat8

Danmark bliver verdensmestre i kundesupport vha. AI

Verdensførende forskere i algoritmer og machine learning fra Københavns Universitet i samarbejde med bl.a. NNIT, Københavns Kommune og SupWiz sætter nu stærkt ind på at skabe den perfekte kundesupport. Projektet støttes af Innovationsfonden.

De fleste har haft en dårlig oplevelse med kundesupport, hvor de har ventet i lang tid og blevet henvist fra den ene medarbejder til den anden for at gentage sig selv og svare på irrelevante spørgsmål. Dette på trods af at kundesupport vurderes som den vigtigste konkurrenceparameter for 85% af virksomheder ifølge Gartner. Står det til det nye konsortium skal disse dårlige oplevelser være fortid.

Danske forskere er verdensmestre i algoritmer og sammen med offentlige institutioner og private virksomheder sættes der nu fuld fokus på at Danmark skal være verdensmestre i kundesupport. Den placering skal opnås ved at udvikle intelligente chat bots og værktøjer til at hjælpe supportmedarbejdere på tværs af de mange supportkanaler der bruges i dag. Resultatet bliver bedre service uden øgede omkostninger samt mere velfærd for pengene. Det har ligeledes kæmpe eksportpotentiale og kan samtidig give danske virksomheder et gigantisk forspring i den internationale konkurrence.

"De fleste er enige i, at virksomheder skal anvende machine learning og kunstig intelligens til at forbedre deres kundeoplevelse, men konkrete projekter er få. Vi er derfor stolte af at være med i projektet og danne spydspids for denne udvikling." Udtaler Jens Maagøe, Chief Technology Officer, NNIT.

Han bakkes op af Søren Ahrensberg, centerchef ved Københavns Kommune, som udtaler:

"I Københavns Kommune Koncern IT arbejder vi fokuseret med nye teknologier for at skabe en endnu bedre oplevelse for kommunens medarbejdere, når de er i kontakt med os. Vi ser et enormt potentiale i dette projekt, som skal være med til både at forbedre kontakten og gøre os mere effektive."

For at komme i mål er der samlet et unikt konsortium anført af internationalt ledende datalogiforskere i algoritmer og maskinforståelse af menneskeligt sprog. NNIT og Københavns Kommune bringer forretningsforståelse og muligheder for at bringe løsningerne i spil. SupWiz er et nyt dansk selskab stiftet af internationalt ledende BigData eksperter med fokus på at bruge machine learning til at forbedre kundeservice og -support. Dertil kommer en række selskaber med et centralt ønske om at levere endnu bedre kundesupport.

"Der er ingen tvivl om at dette ultrastærke konsortium sætter os i en unik position til at revolutionere landskabet inden for kundesupport." udtaler Søren Dahlgaard, der er medstifter og Chief AI Officer i SupWiz.


Projektet støttes af Innovationsfonden.

innovationsfonden_log.png

Projektets officielle titel: AMAOS - Advanced Machine Learning for Automatic Omni-Channel Support
Innovationsfondens investering: 5,2 mio kr. 
Samlet projektbudget: 11,2 mio kr. 
Varighed af projektet: 2 år 


Projektdeltagerne

Fra venstre mod højre: Søren Dahlgaard, Co-founder og Chief AI Officer, SupWiz - Jens Maagøe, Chief Technology Officer, NNIT - Søren Ahrensberg, Centerchef, Københavns Kommune.

Fra venstre mod højre: Søren Dahlgaard, Co-founder og Chief AI Officer, SupWiz - Jens Maagøe, Chief Technology Officer, NNIT - Søren Ahrensberg, Centerchef, Københavns Kommune.

Om SupWiz
SupWiz's hold af BigData eksperter er unikt - måske det stærkeste et start-up har haft i årtier. SupWiz's fokus er at bruge machine learning til at bringe kundesupport op på et nyt niveau ved at bruge beyond-state-of-the-art teknikker inden for Deep Learning. Løsningen kommer i form af ticket routing og chat bots samt effektive intelligente værktøjer til kunde- og agent-selvhjælp. For yderligere information se www.supwiz.com.  

Om Københavns Universitet
Datalogisk institut ved Københavns Universitet er verdensførende inden for Natural Language Processing (NLP), Machine learning og algoritmeforskning. Tilknyttet projektet er bl.a. Anders Søgaard og Christina Lioma, der er internationale stjerner og nogle af de mest publicerende inden for NLP med forskningsbevillinger fra bl.a. ERC. 

Om NNIT
NNIT A/S er en af Danmarks førende leverandører af it-services og rådgivning. NNIT A/S leverer en bred vifte af it-services og -løsninger til sine kunder, primært inden for life-science-sektoren i Danmark og internationalt samt til kunder i den offentlige sektor samt erhvervs- og finanssektoren i Danmark. NNIT A/S havde per 30. september 2017 2.999 medarbejdere, www.nnit.com.  

Om Københavns Kommune
I Københavns Kommunes Koncern IT arbejder vi med at udnytte potentialerne i de moderne teknologier, så vi kan skabe en bedre hverdag for både borgere og medarbejdere i Københavns Kommune. I vores serviceindgang for IT modtager vi årligt ca. 200.000 supportopkald, hvoraf 80% løses i første linje. Vi arbejder struktureret med at skabe løbende forbedringer og effektiviseringer gennem optimering af processer, kompetencer og systemunderstøttelse. 

Om MaCom
MaCom leverer Lectio som understøtter de studieadministrative processer på ungdomsuddannelserne, Lectio er således systemrevideret til Gymnasier, Voksenuddannelse og Erhvervsuddannelserne. 
I Lectio fortages desuden Forløbsdeling af undervisningsforløb, i Lectio opretter underviserne 1 mio. forløb årligt, hvilket medvirker til at Lectio er Danmarks mest besøgte hjemmeside. 

Om Lix Technologies
Lix Technologies er en dansk virksomhed der udvikler en online uddannelsesplatform med mere end 575.000 lærebøger. Lix Technologies er i gang med at ekspandere til store dele af Europa og forventer derfor at have millioner af brugere og kraftigt øget behov for intelligent kundesupport. 

Om Edulab
Edulab leverer en online undervisningsplatform for matematik med over 500.000 brugere og 1.200.000 undervisningsspørgsmål besvaret dagligt.