AI Breaking Point

InfinIT kiggede på SummIT 2018 i krystalkuglen, med bud på hvad der kommer til at være afgørende for 2019 og fremover.

“Vi er nået til et AI breaking point”.

Sådan udtaler SupWiz CEO, Stephen Alstrup, i forbindelse med konferencen.

Dagen bød på en række oplæg om den nyeste forskning inden for bl.a. IoT, big data, security og kunstig intelligens (AI).

Netop sidstnævnte er nået til et ‘breaking point’ inden for tale-, tekst- og billedgenkendelse, der betyder, at en maskine kan forstå, hvad der bliver sagt og kan aflæse et billede. Det åbner for en masse muligheder. Og så vil det gå amok de kommende år,” forklarer Stephen Alstrup.

Grundlæggende handler AI om at finde mønstre. Her giver computeren ikke op, når den bliver fodret med store datamængder. 

summit2018_nyhed.jpg


Chatbots: Fra ingenting til massivt

Det næste store teknologiryk bliver Chatbots, der er små digitale assistenter. Her kommer vi til at gå fra, at virksomhederne bruger pengene på apps til, at det nu bliver chatbots, hvor de sætter ind. En af dem er bilfabrikanten KIA, der har meldt ud, at de ikke gider at lave apps mere men kun vil lave chatbots.

KIA sætter fuld kul på at udvikle chatbots. Ved hjælp af KIAs chatbot, KIAN, kan kunderne snakke om lån, service og alt, hvad de har brug for. Det er fedt at se en virksomhed, der bare kører derudaf. Så ser man, hvor vigtige chatbots bliver inden for kundeservice-support,” forklarer han.

Læs mere om SummIT 2018 her: https://alexandra.dk/dk/aktuelt/nyheder/2019/faa-it-og-teknologi-op-paa-direktionsgangen